בין-לאומיות ורוח רב-תרבותית: אורן קפלן – תלקיט אקדמי – נספח 3
בין-לאומיות ורוח רב-תרבותית: אורן קפלן – תלקיט אקדמי – נספח 3
המשך לנספח 4 של התלקיט האקדמי | בחזרה לנספח 2 של התלקיט האקדמי | בחזרה לעמוד הראשי
בית ספר למינהל עסקים בעידן הכפר הגלובאלי חייב לתת דגש בינלאומי משמעותי לתלמידיו. זו הסיבה בגללה הובלתי החלטה בועדת ההוראה של ביה"ס שבכל ההתמחויות, הן בתואר הראשון והן בתואר השני, ילמד קורס חובה אחד באנגלית. אנו מסיקים כעת מסקנות מתוך ההתנסויות הראשונות שלנו בנושא, ונמשיך לקדם אותן. אולם מעבר לידע הבינלאומי של הסטודנטים, יש ליצור בבית הספר אווירה ורוח פלורליסטית ורב-תרבותית, שהיא מעבר לידע הנמסר בכיתה. בית ספרנו מועשר בסגל שמגיע כמעט כולו מרקע גלובאלי כזה או אחר, בין אם מלימודים במוסדות אקדמיים בחו"ל, בין אם מקשרי מחקר חובקי-עולם, וכמובן גם במומחיות ישירה בתחום הניהול הבינלאומי וענפיו השונים.
באופן אישי, תרומתי לפן הבינלאומי של בית הספר הגיעה עד כה במספר כיוונים, בין היתר בשתי משלחות סטודנטים מה-MBA שהוצאתי להודו לקורס של שבועיים בשיתוף שגרירות ישראל בניו-דלהי, וקשרים הדוקים עם מכון טוויסטוק בלונדון והפקת 10 כנסים בינלאומיים של "יחסי קבוצות" בחסותם עם ארגון אפק מאז 2006. (ראו נספח 7 בהמשך).
אנו מצויים כיום ערב פתיחת התוכנית הבינלאומית שלנו עם ברוך קולג' בניו-יורק, בתקווה שתאושר בקרוב על ידי המל"ג, מתכננים לפתוח תוכנית תואר ראשון עם דגש לתרבות המזרח, ומצויים גם בתהליך בו מעורב כל המסלול, ואנחנו בראשו, להגברת ה"בינלאומיות" של הקמפוס באופנים שונים, שעשויים לתרום לרכיב החוויה הבינלאומית, הן בהגעתם של תלמידים זרים לקמפוס, והן בחילופי סטודנטים ואף סגל.
עד כה נעשה הדבר ביוזמות אישיות של חברי סגל, תוך קשיים לעיתים והיעדר מנגנוני תמיכה כפי שקיימים באוניברסיטאות. אני רואה חשיבות רבה למאפיינים הבינלאומיים של בית הספר ולתרומתם לידע של הסטודנטים, לצרכים המחקריים והאקדמיים של הסגל, לאווירת הלימודים של בית הספר ולמוניטין שלו בהקשרים רבים. לפיכך בכוונתי לקדם מיסודו של מנגנון בית ספרי אשר יוכל לתמוך בכל הפעילות הבינלאומית של בית הספר על כל היבטיה.
המשך לנספח 4 של התלקיט האקדמי | בחזרה לנספח 2 של התלקיט האקדמי | בחזרה לעמוד הראשי